Cascada La Văioaga

Situată în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, jud. Caraș-Severin, cascada La Văioaga oferă o foarte frumoasă cădere de apă de aproximativ 6 metri a râului Beu (sau Beiu), afluent al Nerei.

Se ajunge relativ ușor la această cascadă. De la intrarea în Parcul Național de la Podul Bei, unde veți plăti 5 lei/persoană (la 11 septembrie 2021), se urmărește drumul forestier de aproape 3 km spre stânga. Acesta poate fi parcurs în aproximativ 15 minute cu mașina sau aproape 35 de minute pe jos (lăsând mașina în parcare la intrarea în Parcul Național). Indicatorul spre cascadă este pe partea dreaptă și este destul de mic fiind ușor de ratat dacă nu ești atent. Noi am optat să parcurgem drumul cu mașina și pentru că am ajuns destul de târziu în Parcul Național, la 15:30 și pentru că Ruxy nu poate la cei 3 anișori și jumătate ai ei să parcurgă un traseu atât de lung, mai ales că voiam să vizităm și Lacul Ochiul Bei și Cascadele Beușnița. În dreptul cascadei este o mică parcare unde încap vreo 5 mașini aș zice eu și datorită căreia am nimerit cascada pentru că se pare că în Parcul Național nu avem semnal la internet și Google Maps ne-a lăsat în plop.

De la parcare se coboară până la malul râului ajungându-se în partea superioară a cascadei. Pe partea dreaptă a căderii de apă este o stâncă foarte interesantă.

Ocolind stânca respectivă pe partea dreaptă, se coboară o pantă destul de abruptă și folosind rădăcinile copacilor pe post de trepte până se ajunge la baza cascadei. Coborârea durează maxim 3 minute.

Ruxy urcând panta spre mașină

Cu siguranță La Văioaga merită vizitată. Spectacolul căderii apei pe travertin, culoarea apei, peisajul….totul este extraordinar de frumos.

Vizita acestei cascade (care nouă ne-a luat aproximativ 20 de minute) este recomandat a fi cuplată cu Lacul Ochiul Bei și Cascadele Beușnița, dar și cu alte obiective din cadrul Parcului Național depinzând de timp și condiție fizică.

Mă găsești și pe Facebook, Instagram și Youtube. Nu uita să dai Like, Follow și Subscribe dacă îți place ce postez 😊.

You can also find me on Facebook, Instagram and Youtube. Don’t forget to hit Like, Follow and Subscribe if you like what I post 😊.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s