Cascada Letovnishki

Cascada Letovnishki este o cascadă mică situată pe cursul unui pârâu sezonier din Munții Rodopi în apropierea satului Svoboda, Provincia Kardzhali, Bulgaria.

Noi am ajuns la această cascadă sezonieră a Rodopilor de Est într-o zi mohorâtă de 2 decembrie 2022. Am avut pin-ul setat pe Летовнишки водопад pe GoogleMaps, iar GPS-ul ne-a lăsat în drumul ce leagă satele Gruevo și Letovnik. De la drumul asfaltat până la cascadă am făcut aproximativ 2 minute mergând la pas lejer pe câmp.

Deoarece fetița noastră a adormit în mașină și nu am vrut să o trezim, eu și Victor am mers pe rând până la cascadă. Fiind și sfârșitul zilei, nu am mai căutat o cărare să ajungem la baza căderii de apă ci ne-am mulțumit să o privim de sus, de pe stâncă.

Cascada Letovnishki are o înălțime de aproximativ 4-5m, iar debitul este dependent de anotimp. Când am vizitat noi această cascadă au fost ploi timp de o săptămână ceea ce a făcut ca debitul apei să fie destul de mare. Stâncile din jurul cascadei au înălțimi de 10-15m și sunt frumos acoperite de mușchi.

Mă găsești și pe Facebook, Instagram și Youtube. Nu uita să dai Like, Follow și Subscribe dacă îți place ce postez 😊.

You can also find me on Facebook, Instagram and Youtube. Don’t forget to hit Like, Follow and Subscribe if you like what I post 😊.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s