Statuia ”Inima lui Iisus”

În anul 2011, pe Dealul Gordon (953m) din jud. Harghita, este ridicată cu fonduri private o statuie înaltă de 22,5 metri înfățișându-l pe Iisus Hristos. Statuia ”Inima lui Iisus”, realizată din oțel zincat (cadrul metalic) și oțel inoxidabil (mantaua, mâinile și capul), a fost inaugurată la 17 august 2013. Momentan cea mai mare reprezentare a lui Iisus din Europa de Est, statuia este poziționată pe o bază de beton de formă piramidală înaltă de 1,2 metri.

Statuia se aseamănă cu cea din Rio de Janeiro, Cristo Redentor, dar are o aureolă care nu se vrea a fi nici ortodoxă, nici catolică. Probabil artistul care a proiectat-o, Zawaczky Walter Levente, nu a vrut să îi dea neapărat un aer religios cât să fie punct de atracție pentru comuna Lupeni lângă care a fost construită.

Se poate ajunge la statuie folosind GoogleMaps care vă duce până în parcarea de la bază. Drumul nu este asfaltat (cel puțin la 15 mai 2021 când am fost noi), o parte fiind de pietriș și o parte de pământ, deci nu este recomandat să mergeți cu mașina pe ploaie sau recent după ploaie. Pe timp frumos se poate ajunge cu orice tip de mașină nu doar cu cele ce au garda la sol înaltă.

Un obiectiv destul de controversat: unii sunt mulțumiți de statuie, alții o consideră un kitsch. Nouă personal ne-a plăcut ideea, mai ales că la interior există o scară pe care poți urca până în vârf unde, prin intermediul unei găuri, se poate vedea peisajul de jur-împrejurul dealului. Intrarea este liberă și eu consider că merită o vizită, dacă nu pentru statuia în sine măcar pentru peisajul ce poate fi admirat.

Mă găsești și pe Facebook, Instagram și Youtube. Nu uita să dai Like, Follow și Subscribe dacă îți place ce postez 😊.

You can also find me on Facebook, Instagram and Youtube. Don’t forget to hit Like, Follow and Subscribe if you like what I post 😊.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s