Cascada Lotrișor

La cascada Lotrişor, jud. Vâlcea, am ajuns întâmplător în data de 3 august 2019 când plecasem la drum într-o excursie de 2 zile ce a cuprins mai multe obiective. În drum spre Târgu Jiu, pe Valea Oltului am prins ambuteiaj cauzat de un accident auto. După aproape 2 ore de stat bară la bară am ajuns în dreptul indicatorului spre cascada Lotrişor. Decât să mai stăm în trafic, am decis să facem dreapta şi să intrăm în Parcul Naţional Cozia pentru o scurtă drumeţie până la această cascadă.

Am parcat maşina, am plătit taxa de intrare în parcul naţional de 10 lei şi am început să urcăm pe drumul forestier. Urcarea este foarte uşoară şi durează în jur de 45 de minute la pas lejer. Nu aveţi cum să rataţi cascada deoarece drumul trece exact pe lângă ea. Conform panoului turistic afişat în faţă, cascada Lotrişor este situată în Munţii Căpăţânii pe Valea Lotrişorului, iar altitudinea ei este între 485-515 metri ceea ce înseamnă o cădere de apă de 30 metri. Cascada Lotrişor este o cascadă realizată de mâna omului prin devierea cursului Lotrişorului pentru construirea drumului forestier prin anii 1970-1971.

Plimbarea prin natură a fost foarte plăcută şi ne-am putut bucura de aer curat şi linişte nefiind foarte mulţi plimbăreţi la ora la care am ajuns noi. La cascadă am petrecut aproximativ 30 de minute pentru a ne bucura de zgomotul făcut de căderea de apă. Dacă sunteţi norocoşi poate vedeţi pe stânci şi capre negre.

Mă găsești și pe Facebook, Instagram și Youtube. Nu uita să dai Like, Follow și Subscribe dacă îți place ce postez 😊.

You can also find me on Facebook, Instagram and Youtube. Don’t forget to hit Like, Follow and Subscribe if you like what I post 😊.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s