Calcarele cu hippuriți de la Cisnădioara

Calcarele cu hippuriți de la Cisnădioara (“Piatra broaștei”), jud. Sibiu, sunt reprezentate de către o stâncă sculptată în rocă de aproximativ 4 metri înălțime situată pe malul pârâului Roușoru, stâncă ce a fost declarată arie protejată în anul 2000.

Rezervația paleontologică “Piatra broaștei” este formată din calcare cretacice și resturi fosile de moluște, corali și pești ale unui imens recif coralier.

Se ajunge foarte ușor la acest obiectiv folosind Google Maps. Nu există taxă de intrare, iar timpul de vizitare este de aproximativ 5-10 minute. Ca orice obiectiv din țara noastră care nu percepe taxă de vizitare și “Piatra broaștei” a ajuns practic să fie “coș de gunoi” nefiind deloc respectată de către conaționalii noștri. Zona imediat sub stâncă este zona de grătare (a se vedea mașina din poză care nu, nu este a noastră), iar stânca propriu-zisă este plină de cioburi de sticlă, coji de semințe și alte gunoaie. Făcând abstracție de toate acestea, merită mers până la stâncă și admirată, mai ales dacă vizitați biserica fortificată Cisnădioara distanța între cele două fiind de doar 5 minute de condus.

Mă găsești și pe Facebook, Instagram și Youtube. Nu uita să dai Like, Follow și Subscribe dacă îți place ce postez 😊.

You can also find me on Facebook, Instagram and Youtube. Don’t forget to hit Like, Follow and Subscribe if you like what I post 😊.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s