
Calcarele cu hippuriți de la Cisnădioara (“Piatra broaștei”), jud. Sibiu, sunt reprezentate de către o stâncă sculptată în rocă de aproximativ 4 metri înălțime situată pe malul pârâului Roușoru, stâncă ce a fost declarată arie protejată în anul 2000.
Rezervația paleontologică “Piatra broaștei” este formată din calcare cretacice și resturi fosile de moluște, corali și pești ale unui imens recif coralier.
Se ajunge foarte ușor la acest obiectiv folosind Google Maps. Nu există taxă de intrare, iar timpul de vizitare este de aproximativ 5-10 minute. Ca orice obiectiv din țara noastră care nu percepe taxă de vizitare și “Piatra broaștei” a ajuns practic să fie “coș de gunoi” nefiind deloc respectată de către conaționalii noștri. Zona imediat sub stâncă este zona de grătare (a se vedea mașina din poză care nu, nu este a noastră), iar stânca propriu-zisă este plină de cioburi de sticlă, coji de semințe și alte gunoaie. Făcând abstracție de toate acestea, merită mers până la stâncă și admirată, mai ales dacă vizitați biserica fortificată Cisnădioara distanța între cele două fiind de doar 5 minute de condus.