Cascada Pruncea

Cascada Pruncea, jud. Buzău, este o cascadă relativ mică având o cădere de apă de 5-6 metri și este situată în Munții Podu Calului pe pârâul Cașoca, afluent de stânga al râului Buzău.

Pentru a ajunge la cascadă se poate urmări ușor Google Maps, adică urmărind DN10 Brașov-Buzău din care se iese la stânga la un moment dat spre localitatea Cașoca. Drumul este bun, o porțiune a acestuia nu este asfaltată, dar se merge foarte bine cu orice tip de mașină. Când ajungeți la indicatorul de “Cascadă”, puteți parca. Din drum se coboară pe niște scări de lemn până la râu și se urmărește albia acestuia preț de aproximativ 10 min. până la cascadă.

Noi am vizitat cascada la data de 2 noiembrie 2019, iar accesul la cascadă nu se făcea pe baza vreunei taxe. Înainte de scările pe care se coboară la albia râului sunt și niște chioșcuri de suveniruri. Ca timp de vizitare nouă ne-a luat aproximativ 30 min.

Mă găsești și pe Facebook, Instagram și Youtube. Nu uita să dai Like, Follow și Subscribe dacă îți place ce postez 😊.

You can also find me on Facebook, Instagram and Youtube. Don’t forget to hit Like, Follow and Subscribe if you like what I post 😊.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s