Fortăreața Baba Vida

Fortăreața Baba Vida din Vidin este singura cetate medievală conservată în întregime din Bulgaria. Numele fortăreței precum și a orașului Vidin provine, conform legendei, de la numele fiicei unui boier bulgar care a ales să rămână nemăritată și a construit acest castel pentru a se fereca în el și a trai în solitudine.

Fortăreața are o formă pătrățoasă cu colțurile orientate spre cele patru puncte cardinale și prezintă două tipuri de ziduri: unul exterior ce are 2 turnuri și unul interior, mai înalt, cu 9 turnuri. De jur împrejurul zidurilor este săpat un șanț de apărare secat la momentul vizitei noastre, dar am văzut poze pe internet în care șanțul are și apă.

Începând cu sfârșitul secolului al XIV-lea, castelul a fost echipat cu tunuri, dar a fost utilizat mai mult pentru apărare, mai ales în secolele XV-XIX.

Intrarea la fortăreață costă 4 leva/persoană, dar se poate achiziționa bilet combo care să includă și muzeul la 5 leva/persoană.

Mă găsești și pe Facebook, Instagram și Youtube. Nu uita să dai Like, Follow și Subscribe dacă îți place ce postez 😊.

You can also find me on Facebook, Instagram and Youtube. Don’t forget to hit Like, Follow and Subscribe if you like what I post 😊.

La aproximativ 2 minute de mers pe jos de cetate se află și ruinele sinagogii din Vidin, iar vizitarea acesteia, a fortăreței, a muzeului și o scurtă plimbare pe plaja Dunării de lângă fortăreață ar dura cam 1 oră și 30 minute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s